tirsdag 27. april 2010

Litt pynt til vaskerommetJeg trengte noe å oppbevare klesklypene i- dukket inn i boden og fant en tom boks det har vært pepperkakedeig i. Limte først på gråpapir siden det var så mye mønster på boksen, så tok jeg det ytterste laget av en serviett og limte på. Syns den ble riktig så søt jeg ♥♥

søndag 25. april 2010

Heklet skuldervarmer

ღ Heklet denne skuldervarmeren til datteren min i helgen. Tjukt garn (Paris fra Drops) og heklenål 5- derfor det gikk så kjapt :)
Tenker denne blir fin å ha i sommer! ღ
Holder på med pannebånd med søte blomster på i samme garn. Blir vel ferdig i kveld håper jeg :)

Drømmer om ny sofa....

Sånn ser sofaen ut- drømmer om et nytt trekk for å forandre litt. Fant disse på nettet som jeg kan skrive etter-

Heldigvis er det gratis å drømme....♥

fredag 23. april 2010

En liten påminnelse til oss alle....

Fikk denne historien fra søsteren min på mail i dag og syns den var så fin at jeg ville dele den med dere.....

Syltetøyglasset og to kopper kaffe

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige; når 24 timer pr. døgn ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen.

En dansk professor sto foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg. Da timen begynte, tok han, uten å si et ord, frem et meget stort og tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var det.

Så tok professoren en kasse med småstein fram, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.

Deretter tok professoren en kasse med sand fram og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte aturligvis det resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja.

Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

"Nåvel", sa professoren, da latteren var stilnet av. "Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset  representerer deres liv. Golfballene er de viktige ting i livet - deres familie, kjærester, barn, helse, venner og
yndlingspasjoner - de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene, som betyr noe - sånn som jobb, hus, bil osv... sanden er alle de andre småting".

Professoren fortsatte: "Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige
tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere.

Vær oppmerksom på de ting, som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter
deres partner på middag. Opplev kultur eller sport, ta en runde til på golfbanen eller gjør noe bra for samfunnet.

Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først - de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere - resten er bare sand."

En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte. Professoren smilte: "Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fullstappet ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn".

onsdag 21. april 2010

"Nytt" serveringsbrett og "ny" kommode

Her er et av de første prosjektene jeg startet på i høst - det var vel da hobbyånden for alvor tok av! :)

Kjekt med noe nytt når brettet har stått på kjøkkenet i snart 15 år....

En sliten kommode fra Ikea fikk seg en makeower....


Men nå må jeg vel ned og rive mer tapet... Lillebror skal få nytt rom før jeg begynner i jobb igjen!

Ha en fin dag!!♥♥


mandag 19. april 2010

En ny seilbåt

Det er ikke så lett å lage et maritimt miljø på en peishylle laaaangt fra sjøen, men dette fyrtårnet jeg fant på Nille gjorde susen


 

lørdag 17. april 2010

TREKNINGEN ER FORETATT

(Det var datteren min som stod for trekningen)1.premie går til Merethe


og 2. premie går til Meg og Mine


Gratulerer! Send meg adressen på mailadressen som står her på bloggen, så kommer pakke i posten!

Tusen takk til alle dere som var med- bedre lykke neste gang!

fredag 16. april 2010

Pynt til gutterommet

Må begynne å forberede oppussing av gutterommet, og selvfølgelig må gutten ha litt pynt:)Bokstavene kjøpte jeg på Panduro og malte med ett strøk hvit hobbymaling. Må jo være litt shabby de og siden skiltet er temmelig slitt ....

Siste frist for å være med på gaven min er i dag- i morgen tidlig blir vinnere trukket!


torsdag 15. april 2010

Min første seilbåtNår jeg var hjemme på påskeferie var jeg så heldig å finne en del rekved i fjæra. Denne båten var arti å lage- skal bli flere av disse! Får vel bli med i campingvogna disse tenker jeg- de passer litt bedre inn ved havet :) De flate fjølene har jeg tenkt å lage skilt av .... Bilder kommer etterhvert.

Minner om give awayen min- fristen går ut i morgen...

søndag 11. april 2010

Nostalgi....

Denne søte muggen fikk jeg med meg når jeg flyttet hjemmefra for 25 år siden. Husker vi brukte å få kakao i den :)  Nå har jeg funnet en nydelig serviett i nesten samme mønsteret og da kledde jeg på en gammel, hvit blomsterpotte så de skulle passe bedre sammen . Ble fint syns jeg


Husk at det fortsatt er anledning til å være med på GIVE AWAY hos meg :)


torsdag 8. april 2010

Gi vekk

Nå har jeg blogget i snart tre måneder og har hatt over 2000 besøk. Det er over all forventning- og jeg stortrives her inne blant dere bloggere! Liker den positive stemningen her inne og blir i godt humør av å se alt det fine dere legger ut. For ikke å snakke om all inspirasjonen dere gir meg!
Dette har jeg lyst å feire med en "give away", og her kan alle delta!! Det eneste du trenger å gjøre er å skrive en kommentar til dette innlegget. Tusen takk til dere som har tatt dere tid til å legge igjen kommentarer under innleggene mine- jeg setter stor pris på dere alle! ♥♥♥

Jeg trekker vinnere 16.04.2010

Klem fra Sissel
(Hjertene er ca 20 cm lange, sydd av meg  og fyrstikkesken 5x7 cm og pyntet av meg ♥ )

onsdag 7. april 2010

Til et veldedig formål

har jeg heklet disse små tøflene :)
Inntekten skal gå til jordskjelvofrene på Haiti. Så da er det bare å håpe at noen vil kjøpe dem...


Disse skal min lille gutt som nylig har begynt i barnehage få. Å lage bamseansikt var vanskeligere enn jeg trodde....har sydd og tatt opp igjen uttallige ganger. Tror jeg må få noen til å hjelpe meg :)


tirsdag 6. april 2010

Resultatet av heklerutene

Ble en bolero jeg skal ha utenpå tunika. Ble ganske fornøyd med resultatet - hadde ikke mønster så veien ble til mens jeg heklet. Skulle kanskje ha dampet den før jeg tok bildene, men men... Det er mulig jeg lager en ekstra kant rundt, men har ikke funnet noen ideer enda. Dette var mitt påskearbeid :)


mandag 5. april 2010

Litt shopping i påsken

Når jeg først var på mine hjemtrakter måtte jeg bare ta en tur til denne koselige butikken. Var utrolig mye fint å se på og litt fikk jeg handlet også. Falt for denne fine trekassen og spesielt årstallet :)


søndag 4. april 2010

Vår og hverdag


Noe av det vakreste vårtegnet jeg vet om er Hestehoven! Når den kommer vet jeg at det er like før det blir vår for alvor!


Og når snøklokkene presser seg opp vet jeg også at det blir vår!

Påsken har vi tilbragt på mitt hjemsted utenfor Molde. Vi var knallheldige med været og hatt en skikkelig ute-påske! Masse kakespising ved sjøen og masse familie rundt oss. Veldig koselig. Men nå kjenner jeg at jeg er klar for hverdag og hobbyaktiviteter igjen. Har funnet en del rekved som jeg presset nedi kofferten og fikk med meg på flyet til Bergen- gleder meg til å lage noe fint av det!